acovlastnejis

Oblíbenost: 589 - Nezávislý blog

Na mém blogu najdete veganské, jednoduché, rychlé a stručné recepty, které vám dopomůžou k vyvážené stravě. Čas od času se objeví něco nové v rubrice #acotedadelas, ve které najdete různé DIY projekty, výrobu nebo náhodné informace.


#acovlastnejis Quinoa salát/salad

2015-10-11 19:26:00

A kde vlastně doplňuješ bílkoviny? / Where do you get your PROTEIN?Quinoa je jedna z nejlepších potravin co se bílkovin týče. Také má mnoho horčíku, vápníku a vitaminu B2. Chuťově se podobá kuskusu nebo rýži. Já ji nejraději připravuji spolu s rýží a podávám ji jako přílohu, nebo si ji uvařím, zamíchám spolu se zeleninou a udělám si z toho tortilu. ...


#acovlastnejis puding

2015-10-11 11:22:00

Hutný vanilkový puding s piškoty a ovocem. Jako od maminky.Rádi si občas dáte starou dobrou klasiku, ale nechce se vám kupovat "pytlíkový" puding? Pojďme si udělat jeden doma! Jednoduché, rychlé a mmmmm vynikající.Piškoty doporučuji jáhelné. Jsou vegan a BL. :-)Vanilkový puding:1/5 litru mléka (Bio vanilkové z DM je pecka!)4 lžíce škrobu 4-6 lžič datlového/javorového/rýžového syrupuVanilkový luskOvoce (sezonní)Skořice a kokosVětšinu mléka necháme ohřát na plotně a v hrníčku si mezitím rozmícháme škrob se zbytkem mléka. Nejlépe vidličkou a tak, aby nebyly žádné hrudky. Když je mléko teplé přidáme škrobovou směs, vanilku a syrup. Při stálém míchání necháme dojít k varu a jakmile......


#acovlastnedelas vůně

2015-10-10 18:39:00

Miluji podzim a zimu. Kvůli jejich vůním.Ráno posnídáte ovesnou kaši a zbydou vám "prostředky" z jablka. Co s tím? Když to vyhodíte, udělají se v koši mušky a při každém otevření se rozlétají po kuchyni. A vůbec, když už jsme u toho koše. Nevím jak vy, ale mě občas fakt vadí odéry z koše, myčky a tak různě. Joa taky hrozně miluji vůni podzimu a zimy, takže tahle vychytávka je pro vás všechny. Fu, se cítím jak Láďa.Vůně do bytu:Jablko, pomeranč, citron, švestkySkořice, badyán, hřebíček, vanilkaPanák vodky/ginuZbytky z jablek dáme do kastrůlku, spolu s ostatním ovocem. Určitě doporučuji pomeranče - dodají správnou Vánoční atmosféru.......


#acovlastnejis Chana Dhal

2015-10-10 18:13:00

Byla tak výborná, že jsem ji nestihla ani vyfotit.Chana Dhal- Čočkovo- cizrnová polévka:Cibule, česnek, zázvorČočka, cizrna, batáty, bramboryMrkev, rajče, červená paprikaKokosový olej, kokosové mlékoKoriandr, kurkuma, chilli, bobkový list, kmín1 hrnek hnědé rýžeCizrnu a čočku si namočíme minimálně hodinu předem. V kastrolu na kokosovém oleji osmažíme cibuli do měkka a poté přidáme všechno koření. Necháme zhnědnout a až ucítíme všechny vůně, přidáme rozmačkaný česnek a nastrouhaný zázvor o velikosti nehtu (yuck). Přidáme čočku a cizrnu, kterou předtím pořádně propláchneme.Poté přihodíme pokrájenou zeleninu a podusíme. Mezitím si připravíme brambory a batáty a přihodíme je do kastrůlku malé Indie. :-)Dáme vařit hnědou rýži.Vše necháme......


#acovlastnejis ovesná kaše

2015-10-10 09:21:00

Do teď jsem nevěděla, že se má kaše vařit.Ovesné vločky jsem jedla stylem zalití mlékem, zasypáním cukru a občas nějaký ten banán. Ha, fuj, to byla nálož zbytečných cukrů, které mi daly přespříliš energie, která stejně za chvíli vypršela.Jack by to šlo lip?Ovesná kaše:Hrnek ovesných vloček1/2 hrnku vody1/2 hrnku mléka Sezonní/mražené ovoce*Strouhané mandle, kokosSkořice - hodně skořiceDatlový/javorový/rýžový syrupHrnek vloček spolu s 1/2 hrnkem vody a zaleté syrupem dáme do mikrovlnky, kterou máme nastavenou na 900W a 1 minutu. Pokud nechcete používat mikrovlnku, povařte vločky s vodou na sporáku. :-)Mezitím se nachystáme ovoce. Samozřejmě je lepší mít sezonní ovoce*, které jsme zvyklí lépe......


Je Váš blog na ceskeblogy.cz?

Byl Váš blog schválen a přidán na ceskeblogy.cz? Pochlubte se, že tvoříte kvalitní, český obsah a vložte na své stránky tuto ikonku:

ikonka

Proč vznikly ceskeblogy.cz?

Jaký je smysl tohoto portálu? Přečtěte si více o tom, proč a jak vznikl projekt ceskeblogy.cz?

úryvek z textu ... "Překvapilo nás, kolik lidí je ochotných vyhodit peníze za PR článek na uměle vytvořených skladištích bez konceptu. Velká část těchto lidí přitom vlastní a pečlivě udržuje svůj blog, který je součástí jejich eshopu či internetové služby."...