Foodlover

Oblíbenost: 612 - Nezávislý blog

Foodlover.cz jsem především já - od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utváří i podobu blogu. Můj blog vznikl z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci. Psalo se léto roku 2012 a já se v bambusové chatičce na ostrově Koh Lanta v Thajsku ze samé zahálky po dlouhých úvahách definitivně rozhodla, že začnu psát blog o jídle, zakoupila z iPhonu jen zázrakem volnou doménu a začala svým blogováním naprosto žít. Blogu dávám spoustu volného času, hodně usilí, a i když to bude znít asi trochu pateticky, je to takové moje dítě, o které s láskou pečuju a jsem na něj hrozně háklivá (možná až moc). Odměnou mi je každý Váš ohlas, který se ke mně donese, každý like na facebooku a každý úsměv, který přivodím něčím dobrým, co jsem právě uvařila nebo vytáhla z trouby.


Linguine s krevetami

2016-07-28 16:41:00

Dřív jsem je neměla ráda, dneska jsou moje oblíbené. Krevety. Zvláštní, jak se v průběhu života mění chutě. Krevety a pasta jsou dokonalá dvojka, nahrávají jim jednoduché kombinace, jako je tahle. Parmazán se do těstovin s plody moře nemá přidávat, já to mám ale ráda. Tak pokud vy ne, prostě ho jen vynechejte.Igredience pro 2 osoby:lžíce máslasklenička bílého vína5 stroužků česneku nakrájených na plátkyparmazánhrst cherry rajčátekhrst čerstvého špenátušťáva z 1/2 citronu1 sušená chilli paprička (podle pálivosti)lžíce rajčatového pestaolivový olejsůl, pepřčerstvé linguine (1 belní pro 2)krevety (cca 8 - 10)Postup:1. Uvařte linguine.2. Do větší pánve nalijte větší dávku olivového oleje, opečte......


Mřížkový rybízový koláč s jablky

2016-07-15 09:49:00

Víte co? Je léto. Nemám chuť chodit do práce, mám chuť se koupat, jet na chatu, chodit do lesa a péct koláče, večer opékat buřty a ráno dlouho spát, u babičky na zahradě vysbírat všechny maliny a jahody a udělat z nich marmeládu. Jo a taky černý rybíz, ten miluju od malička! Vlastně úplně cokoliv rybízového. Úplně nejlepší je jen tak si natrhnat na zahradě do pusy, mám ráda tu zvláštní trpkou, ale zároveń sladkou chuť. Potom je tu babiččina marmeláda, kterou mixuje půl na půl s malinama, tu si nejradši mažu na podzim na rohlík s máslem a připomínám......


Francouzská bageta

2016-06-27 14:55:00

Domácí pečivo je pro mě symbol domova. Peču ho obvykle u rodičů, když se nás tam sejde hodně, ráno se všichni potkáme u snídaně, upečeme vejce od souseda, podáváme si přes stůl marmeládu, povídáme si a mám čas se na chvilku zastavit a vychutnat si snídani, kterou přes týden odbývám.Ingredience:500 g hladké mouky350 g vody15 g droždí1,5 lžičky soliPostup:1. Mouku smícháme se solí, do vlažné vody rozmícháme droždí. V robotu smícháme mouku s vodou a droždím, necháme hnětacím hákem vypracovat jemné nelepkavé těsto. Jde to i rukou, ale dá to zabrat, tady bude třeba přisypat ještě trochu mouky na podprášení.2.......


Třešňový crumble

2016-06-17 16:45:00

Je tady moje nejoblíbenější období roku. Stmívá se pozdě večer, je před prázdninami, brzy budu mít narozeniny a začínají růst třešně, co víc si přát? Tenhle crumble buď můžete uděat v jedné větší míse, anebo každému zapéct svou porci v malé mističce. Zkuste ho, pokud jste znudění z bublaniny. Ingredience na 6 zapékacích mističek:400 g vypeckovaných třešnícukr podle chuti125 g mouky na křehké pečivo75 g cukru krupice90 g máslaPostup:Třešně nakrájíme na menší kostičky a dáme na dno zapékacích mističek, posypeme cukrem podle chuti a podle toho, jak jsou sladké. Vedle do mísy si dáme na kostky nakrájené máslo, mouku a cukr a vypracujeme......


Topinka s avokádem a vejcem

2016-06-07 16:44:00

Vždycky si něco oblíbím, a potom to pořád opakuji. Poslední dobou mám dva objevy, vlastně tři. Jógu, nový šaty a tuhle topinku s avokádem. Když chci udělat chlapci radost, vstanu dřív, rychle udělám vejce a máme hezkou snídani. Zkuste to taky. Ingredience:4 vejce (nejlépe z nějakého prověřeného zdroje)4 plátky chleba1 Gervaissůl a pepřlžička máslajarní cibulkaPostup:Na sucho si na pánvi opečte chleba, ještě trochu teplý namažte Gervais. Avokádo si vyloupněte ze slupky, nakrájejte na plátky, poklaďte na topinky a vidličkou rozmačkejte. Dobře osolte a opepřete. Vejce pozvolna upečte na másle tak, aby žloutek zůstal ještě trochu tekutý. Vejce položte na topinku a......


Je Váš blog na ceskeblogy.cz?

Byl Váš blog schválen a přidán na ceskeblogy.cz? Pochlubte se, že tvoříte kvalitní, český obsah a vložte na své stránky tuto ikonku:

ikonka

Proč vznikly ceskeblogy.cz?

Jaký je smysl tohoto portálu? Přečtěte si více o tom, proč a jak vznikl projekt ceskeblogy.cz?

úryvek z textu ... "Překvapilo nás, kolik lidí je ochotných vyhodit peníze za PR článek na uměle vytvořených skladištích bez konceptu. Velká část těchto lidí přitom vlastní a pečlivě udržuje svůj blog, který je součástí jejich eshopu či internetové služby."...